Sinds 1366 wordt er al heerlijke pils gebrouwen in het pitoreske stadje Leuven. Stella Artois een bier dat eigendom is van Anheuser-Busch InBev. De schoonheid van deze pils zit in de schenkingswijze van tap tot glas.
Sinds er veel discussie is rond het onderwerp “Hoe tap je de perfecte Stella” heeft Stella zelf een stappenplan uitgebracht over de ideale schenking van het bier.
Deze schenking wordt gedaan in 9 stappen.
Stap één is de zuivering, het glas wordt volledig gereinigd en gespoeld
Stap twee is het offer, open in een vloeiende beweging en laat het eerste bier wegvloeien.
De vloeibare alchemie begint, voor stap drie hou het glas onder een hoek van van 45° onder de tapkraan.
Bij stap vier moet je het glas laten zakken zodat de schuimkraag op natuurlijke wijze kan vormen. Deze stap wordt de kroning genoemd
De vijfde stap houd in dat het de tapkraan snel gesloten moet worden glas verwijderd dient te worden vanonder de kraan zonder dat er nog bier in het glas vloeit.
De onthoofding is de zesde stap, het schuim dat zich boven het glas bevindt dient voorzichtig verwijderd te worden met een afschuimer.
De zevende stap is het oordeel, de perfecte schuim laag dient 3cm te zijn en zo ongeveer twee vingers dik.
Nadat de perfect schuimlaag aanwezig is volgt de voorlaatste stap. De reiniging, de voet en de zijkant van het glas dient ondergedommepeld te worden in water
Als negende stap hebben we de schenking, het glas word gepresenteerd op een bierviltje zodat het logo naar de klant toe staat.